Reakcie na žreb v Európe na MS 2014 v Brazílii

31.07.2011 Celý región

RIO DE JANEIRO 31. júla (WEBNOVINY) - Ohlasy futbalových osobností na sobotňajší žreb na MS 2014 v Brazílii v európskych skupinách:

Vladimír Petrovič (tréner Srbska - A-skupina: Chorvátsko, Srbsko, Belgicko, Škótsko, Macedónsko, Wales): "Máme asi jednu z najťažších skupín. Každý zápas bude náročný. Škóti majú dobrý tím a nebudú jednoduchým súperom. Chorvátsko je favoritom, no ani ostatní nie sú bez šance uspieť."

Lothar Matthaeus (tréner Bulharska - B-skupina: Taliansko, Dánsko, Česko, Bulharsko, Arménsko, Malta): "Máme ťažkú skupinu, ale futbal je už raz taký. Som rád, že máme v skupine také silné tímy ako Taliansko, ktoré je jednoznačne favoritom.

Vladimír Šmicer (manažér reprezentácie Česka - B-skupina: Taliansko, Dánsko, Česko, Bulharsko, Arménsko, Malta): "V kvalifikácii o postup na MS 2002 sme mali v skupine tiež Dánsko, Bulharsko a Maltu. Teraz tam máme navyše Taliansko, ktoré je už tým, že ho žrebovali z prvého koša, favoritom skupiny. Napriek tomu dúfam, že budeme šťastnejší ako v spomínanej kvalifikácii pred desiatimi rokmi, keď sme stroskotali na Belgicku. Máme v Taliansku jedného dobrého vyzvedača. Samozrejme, ide o Pavla Nedvěda, ktorý nám iste poslúži cennými informáciami."

Oliver Bierhoff (generálny manažér reprezentácie Nemecka - C-skupina: Nemecko, Švédsko, Írsko, Rakúsko, Faerské ostrovy, Kazachstan): "Pre našich hráčov bude zaujímavé hrať proti Írom. Musia sa dobre motivovať a sústrediť. Íri sú vo výbornej forme, majú niekoľko vynikajúcich hráčov. Bude to ťažké, ale teším sa na tú atmosféru. Hrať proti malým tímom z Európy nie je jednoduché, ale myslím si, že našimi najťažšími súpermi sú Švédsko a Írsko. Avšak aj oni sú poraziteľní."

Dietmar Constantini (tréner Rakúska - C-skupina: Nemecko, Švédsko, Írsko, Rakúsko, Faerské ostrovy, Kazachstan): "Vyzerá to dobre, až na to Nemecko, ktoré je tretie v svetovom rebríčku. Pre Rakúšanov bude dôležitejšie, či vyhráme proti Nemcom, ako samotné finále."

OBRAZOM: Žreb kvalifikácie na futbalové MS 2014


Bert van Marwijk (tréner Holandska - D-skupina: Holandsko, Turecko, Maďarsko, Rumunsko, Estónsko, Andorra): "Žreb nám veľmi neprial, ale nemôžeme to zmeniť. Musíme poraziť všetkých súperov."

Fabio Capello (tréner Anglicka - H-skupina: Anglicko, Čierna Hora, Ukrajina, Poľsko, Moldavsko, San Maríno): "Musíme byť pozorní. Moldavsko bude ľahké, ale Ukrajina, Poľsko a Čierna Hora, tých sa nám nepodarí tak jednoducho poraziť."

Zbigniew Boniek (bývalý vynikajúci poľský reprezentant - H-skupina: Anglicko, Čierna Hora, Ukrajina, Poľsko, Moldavsko, San Maríno): "Je to veľmi zradná skupina. Každý s každým sa môže pomýliť. Pravdepodobne veľa fanúšikov u nás bude považovať Čiernu Horu za slabého súpera, ale zdanie klame. Isté je azda len to, že San Maríno prehrá všetky zápasy. Jednoznačným favoritom je Anglicko. Naše prvenstvo by bolo malým zázrakom, ale o druhom mieste môžeme reálne rozmýšľať. Teraz však máme pred sebou iný cieľ - majstrovstvá Európy. Z tohto pohľadu beriem sobotný žreb len ako štatistickú zaujímavosť."
 

Vyberte región